U sklopu priprema za parlamentarne izbore, predsjednik SDP-a Hrvatske Davor Bernardić posjetio je Zadar. Na Forum je došao u pratnji Renate Sabljar-Dračevac, predsjednice županijske organizacije SDP-a, ujedno i jedna od kandidata u zadarskoj kvoti. Ona je ponovno podsjetila na žalbu koju su podnijeli Ministarstvu radi održavanja Županijske skupštine putem maila.

- Zadar je jedan od najperspektivnijih gradova na Jadranskoj obali i cijeloj Dalmaciji. Međutim, cjelokupni potencijal Zadarske županije, poglavito njezinog zaleđa - Ravnih kotara, i dalje je neiskorišten. Neprihvatljivo je da 90% poljoprivredne zemlje u ovom trenutku nije obrađeno, rekao je Bernardić koji je danas posjetio tamošnje poljoprivrednike koji su posijali  industrijsku konoplju u Smilčiću. 

- Konoplja ima velik potencijal rasta u Hrvatskoj, a našoj će poljoprivredi donijeti siguran rast i novu paradigmu u njezinom razvoju. Stoga je SDP u saborsku proceduru uputio Lex Cannabis, pri čemu je cilj da se kroz uzgoj konoplje pomogne hrvatskoj poljoprivredi, ali i drugim industrijama kroz milijarde koje se nalaze na tom tržištu. Zašto nakon korona krize ne bi iskoristili velik potencijal koje imamo u zadarskom zaleđu, kada i sami vidimo da ne možemo živjeti samo od turizma, rekao je predsjednik SDP-a na Forumu navodeći kako imaju plan u idućem, dvomandatnom razdoblju dići poljoprivrednu proizvodu za duplo.

Prve mjere koje SDP-ova Vlada ima u planu nakon 5. srpnja, za kada su zakazani parlamentarni izbori, je povećanje minimalne plaće na 4000 kuna, neoporezivog dijela dohotka na 5000 kuna i novi Zakon o moratoriju na kredite. Bernardić se pobliže dotaknuo i teme turizma, te najavio smanjenje boravišne pristojbe, poreza na dodanu vrijednost u turizmu i ugostiteljstvu te pomoć i „novi početak" malim iznajmljivačima.

- Za kraj, naš glavni cilj i dalje ostaje beskompromisna borba protiv korupcije, zaključio je prvi čovjek SDP-a u posjeti Zadru.