Upravno vijeće Doma za starije i nemoćne osobe Zadar raspisalo je novi natječaj za ravnatelja.

Pred istek četverogodišnjeg mandata aktualni ravnatelj Marko Buljat, koji je u socijalnu ustanovu stigao iz redova Policijske uprave zadarske, još razmišlja o prijavi za ostanak na čelu te županijske ustanove.

- Nisam još donio odluku, rok za prijavu je dva tjedna, pa ću vidjeti, kazao nam je jutros ravnatelj doma u kojem su od ožujka zbog epidemije koronavirusa zabranjeni posjeti.

Prema riječima Buljata, otvaranje doma sukladno uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, planira se krajem sljedećeg tjedna ili početkom lipnja.

- Korisnici su napeti i nervozni, isto kao i djelatnici kojima je najteže zbog straha da će na neki način unijeti virus. Jedan neplanirani dolazak može poremetiti i pokvariti sve dobro što je dosad napravljeno, rekao nam je Buljat.

Prema posljednjim podacima na stranicama Doma za kojeg su velike liste čekanja, na Sfingi te podružnicama Preko i Sali smještena su ukupno 372 korisnika, no Buljat ističe kako se uređenjem nekadašnje fizikalne terapije te dijela depadanse taj kapacitet poveća za 50-ak štićenika.

Onaj tko želi upravljati ovom ustanovom mora imati "završen preddiplomski i diplomski sveuči­lišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij socijalnog rada, socijalne politike, prava, psihologije, sociologije, socijalne pedagogije, edukacijske rehabilitacije, logopedije, pedagogije, medicinskih, humanističkih ili drugih društvenih znanosti, te najmanje pet godina radnog staža u propisanom akademskom zvanju i akademskom stupnju, od toga najmanje tri godine u djelatnosti socijalne skrbi ili u drugoj društvenoj djelatnosti u propisanom akademskom zvanju i akademskom stupnju". Ako se na javni natječaj ne javi nijedan kandidat koji ispunjava te uvjete, za ravnatelja Doma može biti imenovana osoba koja ima završen odgovarajući preddiplomski studij.