Gradonačelnik Branko Dukić održao je jučer radni sastanak s vodećim osobama HGK Županijske komore Zadar, predsjednikom Dariom Jurinom i direktorom Denisom Ikićem, na kojemu su još jednom analizirali aktualni trenutak zadarskog gospodarskog sektora u uvjetima korona krize. Zahvalivši na uvažavanju prijedloga s posljednjeg radnog sastanka o umanjenju plaćanja obveza komunalne naknade za poslovne subjekte čije je poslovanje ugroženo epidemijom, predsjednik HGK Županijske komore Zadar istaknuo je kako je i posljednja odluka Gradskog vijeća kojima su proširene mjere potpore zadarskom gospodarstvu potvrda dobroj suradnji lokalne uprave i gospodarskog sektora, izvijestili su iz Grada Zadra. Gradonačelnik je još jednom naglasio kako Grad Zadar sustavno prati utjecaj te krize na lokalno gospodarstvo i iskazao spremnost za daljnjom suradnjom.

Dukiću je predstavljen i novi Katalog proizvoda i usluga hrvatske kvalitete i izvornosti kojim HGK potiče prezentaciju hrvatskih proizvoda. Sudionici sastanka zaključili su kako je upravo u krizama nužno poticanje domaćeg proizvoda i jačanje procesa samodostatnosti.

- Vjerujem kako ovaj katalog može pomoći ne samo domaćim proizvođačima i pružateljima usluga, nego i jedinicama lokalne samouprave te trgovačkim društvima i ustanovama u njihovom vlasništvu u pripremi investicija i provedbi javnih nabava, istaknuo je Denis Ikić.

- Ovaj Katalog pridonosi podizanju svijesti o visokoj kvaliteti i izvornim kreacijama brojnih hrvatskih vrhunskih proizvoda. Želim izraziti iskreno poštovanje prema svima koji stvaraju kvalitetan proizvod. Upravo oni šire optimizam da Hrvatska može i da postoje ljudi koji mogu stvoriti nešto svjetski dobro, zaključio je gradonačelnik.

Jedna od tema sastanka bila je i uspostava međunarodne trajektne linije Zadar - Ancona koja je u kratkom vremenu, zaključeno je, i u doba krize pokazala važnost i korist za razvoj gospodarskih tokova Hrvatske i Italije. Pritom, gradonačelnik je podržao i inicijativu zadarske Komore o povećanju učestalosti prometovanja na državnoj brzobrodskoj liniji 9141 Zadar - Pula izvan sezone.