ZADAR- Velika grana stabla uz zgradu Carine jučer se odlomila i oštetila Audi A6, zadarskih registracijskih oznaka u vlasništvu 39-godišnjaka, koji je bio parkiran na ulici koja je na toj strani legalno parkiralište.

Policija je dobila dojavu sinoć u 19:30 sati, kada i vatrogasci koji su, kako nam je rekao zapovjednik JVP Zadar Željko Šoša, intervenirali s dva vozila i četiri vatrogasca. Oni su ispilali grane i uklonili ih s ulice, kazao je Šoša.

Policija je po dojavi izašla na mjesto događaja te je, prema riječima zamjenice glasnogovornice Sonje Šimurine, uputila vlasnika vozila Audi A6 na vlasnika stabla od kojeg može tražiti odštetu.

Kako se jučer urušio dio stablo koje je oštećeno u nevremenu, kada je upravo na našu intervenciju grane pokupila Čistoća?

- To će utvrditi Nasadi koji su vlasnici stabla, rekao nam je pročelnik za komunalne djelatnosti, Robertino Dujela. On je jutros na našu dojavu o incidentu uputio službe nadzora nad poslovima održavanja javnih zelenih površina na lokaciji u Ulici don Luke Jelića.
Prema povratnoj informaciji odlomio se dio krošnje stabla, koje se nalazilo ispod nedavno uklonjene nadstrešnice Carine. Prema navodima stručne osobe iz službe nadzore, radi se o "meliji ili očenašici koja je meko stablo, a uzroke ovog događaja, koji nije prouzročio štetu, utvrditi stručne službe Nasada".

- Također, ostatke stabla će ukloniti djelatnici Nasada koji u obvezi imaju obnovu održavanje i njegu drveća. Vjerujem da tvrtka Nasadi kojoj su povjereni poslovi održavanja javnih zelenih površina ima sklopljenu policu osiguranja vezanu uz svoju djelatnost, kao što Grad Zadar ima za svoju, napisao je pročelnik za komunalne poslove.

Dujela podsjeća kako su nakon prošlogodišnjeg nevremena, kada su stradala brojna drveća na području grada, u akciji uklanjanja uz tvrtku Nasadi najvećim dijelom sudjelovali  vatrogasci i Čistoća. A mi podsjećamo kako je na mnogim mjestima po gradu još vidljivo da od vjetra srušena i odavno osušena stabla nisu još uklonjena. Pa tako ni ovo koje je stradalo u tom nevremenu.