Vijećnik Marko Pupić Bakrač je u ime kluba Akcije mladih i MOST-a zatražio stanku na današnjoj sjednici Županijske skupštine. Razlog je mobing koji se vrši nad medicinskim osobljem Opće bolnice Zadar, napisao u svom e-mailu za elektronsku sjednicu.

- Za vrijeme trajanja pandemije COVID-19 medicinske sestre, osim što su bile izložene opasnosti da zaraze virusom sebe i svoje obitelji, konstantno su bile maltretirane od strane glavne sestre Darije Katuše koja ih je tjerala da koriste stare i nove godišnje za vrijeme izolacije, upisivala im dane godišnjeg retrogradno bez njihovog pristanka, prijetila im premještajima i otkazima ako su se suprotstavljale njezinoj protuzakonitoj samovolji.

Ovaj slučaj je vrhunac iživljavanja Darije Katuše nad medicinskim sestrama koji traje već duže vremena, točnije od dana njezinog imenovanja za glavnu sestru. Medicinske sestre i predstavnici sindikata su se zbog učestalog i kontinuiranog mobinga višekratno usmeno i pismeno obraćali ravnateljstvu i Upravnom vijeću koji se odbijaju očitovati o brojnim slučajevima mobinga od strane Darije Katuše, a kamoli što poduzeti. Nakon što nitko od odgovornih nije reagirao i stao u njihovu zaštitu, u posljednje vrijeme kao županijski vijećnik i sam sam više puta kontaktiran sa zahtjevima za iznošenjem problema u javnost. Očigledno da Darija Katuša uživa političku zaštitu Božidara Kalmete, sveca zaštitnika nasilnika, lopova i kriminalaca, pa može raditi što je volja.

Kako Darija Katuša uživa političku zaštitu svjedoči i to da ista nikada nije smjela biti imenovana za glavnu sestru. Naime, Darija Katuša je u svom radnom vijeku kao medicinska sestra dobila više opomena, pa i opomenu pred otkaz zbog mobingiranja podređenih i prepravljanja terapijskih lista pacijentima (isključivo posao liječnika).

Opomenu pred otkaz izrekao joj je tadašnji ravnatelj Dario Nakić. Uz opomenu pred otkaz donesena je i odluka kako u budućnosti ne smije biti rukovoditelj niti jedne službe u OB Zadar. Sva ta dokumentacija pospremljena je u bolničku arhivu. Međutim, bolnicom se ne rukovodi iz bolnice, nego iz partije pa je u Medulićevoj donesena odluka da će Darija Katuša biti postavljena za glavnu sestru u OB Zadar. Kako bi se to moglo provesti iz bolničke arhive otuđena je predmetna dokumentacija kojoj se gubi svaki trag. Iako su s navedenim činjenicama upoznati svi, pa i ravnateljstvo OB Zadar, Darija Katuša je imenovana za glavnu sestru na kojem mjestu nastavlja sa svojom kaubojštinom i samovoljom, a njezinim imenovanjem započinje kalvarija medicinskih sestara u OB Zadar. Darija Katuša je jedno vrijeme radila i kao medicinska sestra na pulmologiji gdje je šef tada bio dr. Željko Čulina današnji ravnatelj OB Zadar. Zbog njezinog ponašanja i samovolje dr. Željko Čulina je tražio, citiram, "da mu maknu tu spodobu s odjela ili će sam dati otkaz". Njegovom zahtjevu je udovoljeno.

Dakle, kad je on imao problema s njom i kad je njegova koža bila u pitanju, reagirao je odrješito i žustro, a sada kada treba zaštiti svoje medicinske sestre pravi se grbav, sve zna, sve mu je poznato, a ništa ne poduzima. Kao poslušni stranački vojnik ne usudi se suprotstavljati i dovoditi u pitanje odluke partijskih autoriteta. To što se događa u OB Zadar sramota je za bolnicu i sve nas, objavio je Pupić Bakrač u svom obrazloženju zahtjeva za stankom koja prvi put nije odobrena od strane vodstva skupštine Zadarske županije.

- U svezi zahtjeva Kluba vijećnika AM - MOST-a za stankom, sukladno Poslovniku stanku odobrava predsjednik Skupštine i određuje njezino trajanje ukoliko ocijeni zahtjev za stankom opravdanim. Kako se dostavljeni zahtjev ocjenjuje neosnovanim poglavito jer nije vezan uz dnevni red današnje sjednice, stanka se ne odobrava, napisala je u e-mailu Nevenka Marinović, predsjednica skupštine.