Oporba ide u rušenje današnje sjednice Županijske skupštine, na kojoj je u dva sata izglasano šest točaka dnevnog reda.

- Smatramo da se na ovakav način održavanja sjednice izravno krši Zakon o lokalnoj, područnoj (regionalnoj) samoupravi, Statut, Poslovnik te dovode u pitanje demokratski standardi i pravila pri donošenju akata. Predsjednica se poziva na prošlu elektronsku sjednicu i tvrdi da se okolnosti nisu promijenile, što ne odgovara istini. Okolnosti su se u bitnome promijenile, kao i točke dnevnog reda o kojima se valja odlučiti. Naime, radi se o milijunskim iznosima novca, davno sklopljenim ugovorima o kojima bi se trebalo odlučiti na nejavnoj sjednici, upitnog kvoruma, bez nazočnosti medija. Podsjetimo da se na prošloj sjednici odlučivalo o pomoći zadarskoj bolnici zbog izvanrednih okolnosti. Svi članovi Županijske skupštine, bez iznimke, su podržali Odluku o pomoći Zadarskoj bolnici i nije ni bilo potrebe propitivati postojanje većina za donošenje iste. Tim prije što su i sami vijećnici inicirali donošenje takve odluke, kao što je to učinio Klub vijećnika SDP, DSU-a, a neki i javno putem medija „Akcija mladih„ i HDZ. Sjednica se mogla ili odgoditi ili održati u većem prostoru (npr. Arsenal 50 m od sjedišta županije stane preko 350 osoba, 1800m2 prostora, postoje tehnički uvjeti). Valja napomenuti da nigdje niti objašnjeno, zbog čega bi točke dnevnog reda predmetne sjednice bile iznimno hitne i ne bi trpile odgodu. Demokracija podrazumijeva proceduru i temeljna je vrijednost ustavnog poretka Republike Hrvatske. Tražimo da Ministarstvo Uprave poništi 18. izvanrednu, elektronsku sjednicu Županijske Skupštine Zadarske županije kao nezakonitu, a donesene akte proglasi ništavim, stoji u zahtjevu kojeg je predsjednik Kluba vijećnika SDP-a i DSU-a Josip Tičić uputio resornom ministarstvu.

U Akciji mladih sumnjaju kako su vladajući vijećnici tehnička ograničenja iskoristili za lažiranje glasova, koji su upućivani na mail predsjednice Skupštine Nevenke Marinović, te upozoravaju kako na određenim točkama nije ni bilo kvoruma. Ističu kako je cijelo vrijeme vladao nered, pa su tako neki vijećnici, koji nisu informatički pismeni, glasali u za to nepredviđeno vrijeme.

- Promatram kako frizirate glasove. Šou! Ma nego je li se vama čini da ste kao nekakvi roboti. Ova kaže "3 minute", vi čekate, pa onda "sad glasajte", pa vi svi za,za,za,za,za,za,... majke mi kad vas gledam kao neki binarni kod ste..., jedan je od mailova Ante Rubeše koji su stigli na adresu predsjednice Skupštine.