Korona je opustošila pistu Zračne luke Zadar. Nakon najave o uspostavi 40% letova najveće irske niskotarifne aviokompanije Ryanair od 1. srpnja, u javnosti je odjeknula vijest o ukidanju popularnih linija za Irsku i Veliku Britaniju. Na službenoj stranici Ryanaira prazan je raspored i za Francusku, Nizozemsku, Mađarsku, Latviju, Litvu, Dansku i Švedsku.

Kako su nam objasnili u Zračnoj luci Zadar, riječ je o baznim letovima koji su otpali nakon što su planovi za otvaranje Ryanairove baze u Zemuniku odgođeni za 2021. godinu. Reduciran je i broj destinacija u Njemačkoj i Poljskoj, dok je za Belgiju, Italiju, Austriju i Češku, Ryanair i do sada planirao zračni most samo s jednim aerodromom.

Prije epidemije, zadarski aerodrom spremao se za rekordnu sezonu, a sada im je teško prognozirati i sam broj linija. Ipak neke najave iz aviokompanija postoje.

- Početkom lipnja Croatia Airlines uspostavlja svoju liniju za Zagreb, sredinom mjeseca stiže Lufthansa, a do kraja lipnja easyjet i Eurowings, dok će od 1. srpnja letjeti i Ryanair, rekao nam je Nikola Barać iz Zračne luke Zadar.