Dio djelatnika Službe sanitetskog prijevoza Zadarske županije rezigniran je objavom imena dobitnika Zadarskog bijelog srca, odnosno onih koji su bili "na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa".

- Vozači Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Zadar su bili ti koji su iznijeli, na svojim leđima, cijeli teret ove pandemije. Uvidom u radne putne listove, odnosno e-sanitet program, vidljivo je da su i pojedini vozači uspješno izbjegavali prijevoz takvih pacijenata, te time izbjegli svaku, pa i moralnu obvezu, te su prijevoze istih suspektnih odnosno zaraženih pacijenata prevozili uglavnom istih nekolicina vozača, pa i starijih kolega, iako je naputak bio da se takvi, zbog godina života (60+),odnosno pripadnosti rizičnoj skupini, izostave iz COVID19 "priče".

Medicinske sestre/tehničari su tek prilikom povratka vozača iz prijevoza suspektnih odnosno zaraženih, iste dezinficirali (zalijevajući ih dezinficijensima), dok su vozači skidali dio po dio zaštitnih odijela.

Kako su s tim načinom rada upoznate sve naše kolege iz struke, a koji su uistinu dali sve od sebe tijekom iste pandemije, te su isti razočarani postupkom koordinatorice, molim Vas da ovaj demanti objavite, jer ste stavljajući "pod istu nebesku kapu" povrijedili osjećaje i umanjili njihov doprinos tijekom ove pandemije. O svemu postoje što elektronski zapisi, što od strane vozača sanitetskog prijevoza,ručno vođeni putni radni listovi.

Popisom "Bijelo srce Zadra" umanjuje se rad, trud i briga kolega medicinskih sestara i tehničara koji su se tijekom ove pandemije dali na raspolaganje što pacijentima, što ustanovama u kojima rade.

Mnogi od naših kolega, medicinskih sestara i tehničara iz Službe sanitetskog prijevoza Zadar, čak su odbijali odraditi dezinfekciju vozila nakon prijevoza corone/Covida, iako im u Ugovoru od radu, sklopljenim sa Zavodom za HMP, 1.lipnja 2018. prilikom prelaska službe sanitetskog prijevoza iz Doma zdravlja u Zavod, lijepo piše da im je to obveza i inače, nakon svakog prijevoza pacijenta u vozilu sanitetskog prijevoza, a ne tek tijekom ove pandemije.

Djelatnici službe Sanitetskog prijevoza Zadarske županije