U režiji Komunalnog odjela uredit će se dvije lokacije na kojima će isključivo pravo parkiranja imati stanari povijesne jezgre koji se već godinama suočavaju s problemom nedostatka parkirališnih mjesta, posebno izraženim za vrijeme turističke sezone.

Riječ je tzv. parkirališnim "džepovima" u Ulici Sirac, koja se nalazi na dnevnom redu današnje sjednice Gradskog vijeća, te Ulici fra Donata Fabijanića uz Trg sv. Frane, na kojima građani već imaju naviku parkiranja.

- To bi sada bila nulta zona, odnosno pravo parkiranja imali bi isključivo stanari Polutoka uz mjesečnu povlaštenu kartu od 50 kuna, doznajemo od resornog pročelnika Robertina Dujela.

Ova inicijativa započela je prije korona upitnika koji vise nad sljedećom sezonom i ranije nego što su se stanari obratili Gradu s istim prijedlogom. U prvom planu sve se trebalo riješiti u suradnji s Ministarstvom državne imovine.

- Kako koordinacija pravnih službi grada i Ministarstva državne imovine nije donijela prihvatljiv ritam rješavanja problema, UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša je preuzimao inicijativu. Sukladno elaboratu, u Ulici Sirac dobit će se 16 parkirnih mjesta, a uz Trg sv. Frane njih 6. U pripremi je i model kojim bi uredili 15 parkirališnih mjesta na Poljani Pozarišće, koja nam predstavlja sljedeći izazov. U planu je bila i Ulica Pravdonoše, no u ovim gabaritima prometnim elaboratom utvrđeno je kako nema uvjeta za niti jedno parkirališno mjesto, s obzirom na zelenu površinu, čije nam je očuvanje ipak na prvom mjestu, poručio je Dujela.