U sklopu priprema za turističku sezonu i uoči ponovnog pokretanja poslovanja svojih ugostiteljskih objekata u Zadru, Turisthotel d.d. trenutno održava dodatne edukacije svojih zaposlenika u okviru vlastitog redovitog edukacijskog programa pod nazivom TH Akademija. Tekuće edukacije odnose se na najnovije trendove u ugostiteljskom sektoru, a provode se u suradnji s konzultantskom tvrtkom HGE Consilio.

Nezahvalna situacija u kojoj se turističko-ugostiteljski sektor našao uslijed pojave i širenja COVID - 19 virusa poslužila je kao dodatni poticaj za održavanje još jedne u nizu edukacija za zaposlenike Turisthotela.

Turisthotelova akademija namijenjena je unaprijeđenju znanja i vještina vlastitih zaposlenika, u prvom redu ugostiteljskog kadra, ali i domaćica, recepcionera te ostalih profesija vezanih uz objekte samog Turisthotela.

Ovog puta, edukacija je prvenstveno usmjerena na ugostiteljski sektor. Suradnja je ostvarena s konzultantskom tvrtkom HGE Consilio, a tekuće edukacije obuhvaćaju "tematiku poznavanja vina, piva i koktela, ali i edukaciju o područjima poput organizacije rada, timskog rada, komunikacije s gostima i prodaje", navodi glavni edukator Denis Galić. Edukacije će trajati narednih desetak dana, uključuju praktičan i teorijski dio nakon kojeg će polaznici pristupiti polaganju ispita. Polaznici edukacije ostvaruju i certifikat o novostečenom znanju i vještinama.

Trenutna situacija i problemi s kojima se turističko-ugostiteljski sektor posljednjih mjeseci susreće ne smiju biti opravdanje za pad razine kvalitete ponude. U Turisthotelu smo toga svjesni i sukladno tome nastavljamo s dugoročnim planom unaprijeđenja ponude u svim našim objektima na čelu sa Zaton Holiday Resortom. Ova edukacije je samo jedan od naših koraka u tom pravcu.