Općinsko državno odvjetništvo jučer je objavilo kako je sudac istrage prihvatio njihov prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 47-godišnjaka, koji je prevozio heroin za Zadar, na temelju opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Prema izvještaju DORH-a, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 47-godišnjak 8. svibnja u Zadru, u stražnjem tovarnom dijelu kombi vozila, u cilju daljnje prodaje korisnicima na ilegalnom tržištu, držao 601,00 gram droge heroin, zapakirane u više PVC vrećica.

Podsjetimo, on je zatečen tijekom kontrole propusnica na prometno-kontrolnom punktu u Zadru, na izlazu s autoceste A-1. Kod policijskih službenika pojavila se opravdana sumnja u namjere 47-godišnjeg Splićanina, od ranije poznatog policiji, pa su vozilo pregledali uz pratnju službenog psa za detekciju droga koji je pozitivno reagirao na prisutnost droga u području stražnjeg unutarnjeg dijela vozila. Nakon ishođenja naloga droga je pronađena na skrivenom mjestu u Peugeotu.

Policija je utvrdila kako je bila namijenjena preprodavačima i konzumentima na zadarskom području, a na uličnom narko tržištu njena vrijednost je najmanje 240.000,00 kuna.