Oporbeni vijećnici u srijedu će bojkotirati sjednicu Gradskog vijeća Zadra koja će se odvijati putem video konferencije u kojoj bi trebalo sudjelovati tek 18 vijećnika HDZ-ove koalicije.

Oni će s izlikom korona epidemije, nema sumnje, brzo odraditi 21 točku dnevnog reda, jer neće biti rasprava u kojoj će oporbenjaci problematizirati i stavljati prijedloge gradske vlasti pod povećalo. Privid će bit i Aktualni sat za koji će vladajući pripremiti pokoji prijedlog, a manje pitanja, na koja će se za gradska vlast imati prilike pohvaliti. 

Za to vrijeme će oporbenjaci biti na Trgu gdje će sazvati i konferenciju za novinare na kojoj je objasniti zbog čega ne pristaju na takav model virtualnog zasjedanja Vijeća u odnosu na uvjete koji su se gotovo normalizirali.

Javnost bi sutra tehnički trebala biti na video vezi sa svakim od 30 i nešto vijećnika, gledati ih i tako pratiti nešto što je nemoguće, a to je rasprava i donošenje političkih odluka.  Novinarima neće biti nimalo zanimljivo pratiti 18 vijećnika koji se (ne)će javljati iz svojih sigurnih domova, dok će pročelnici valjda biti sami u Vijećnici, a to je ono što se želi i postići takvom video politikom.