Na elektronski sazvanoj sjednici zakazanoj za ponedjeljak 18. svibnja Zadarska županija rasporedit će novac dobiven prodajom stare zgrade Poliklinike na Kolovarama. Od ukupnog iznosa od 22.334.455,99 kuna, koliko je zgradu platila tvrtka Eko Zadar Dva, novac će se prema ranijem ugovoru raspodijeliti između Zavoda za javno zdravstvo i Opće bolnice Zadar.

Novcem od prodaje trebala se dovršiti i urediti nova zgrada Poliklinike, no budući da su prostori većinom useljeni, Zavod za javno zdravstvo većinu svog "kolača" od 11,5 milijuna kuna potrošit će za podmirenje troškova redovnog poslovanja Zavoda, odnosno pokrivanje nastalih financijskih dubioza.

Naime, 7,7 milijuna kuna bit će isplaćeno na ime do sada izvršenih građevinsko obrtničkih radova, preseljenja i opremanja novog poslovnog prostora, dok će preostalih 3,8 milijuna biti utrošeno u opremanje prostora, odnosno "podmirenje daljnjih troškova na uređenju i opremanju roh-bau prostora, ostalog raspoloživog prostora te nabavu opreme i uređaja potrebnih za rad stručnih službi Zavoda u novoj zgradi Poliklinike". Općoj bolnici od iznosa prodaje pripada 10.834.455,99 kuna, kojim će se opremiti prostori koje koristi u Poliklinici.

- Zavod za javno zdravstvo Zadar iz vlastitih je prihoda na ime troškova građevinsko-obrtničkih radova, preseljenja, opremanja novog prostora u zgradi Poliklinike, te na ime troškova prodaje svoje nekretnine potrošio ukupno 7.676.562,93 kuna. S obzirom na to da Zavod za javno zdravstvo Zadar u 2018 i 2019. god. ostvaruje negativan financijski rezultat, te se nalazi u kontinuiranom stanju nelikvidnosti, o čemu je višekratno poslano izvješće Zadarskoj županiji, upućen je osnivaču obrazložen i dokumentiran Zahtjev radi refundacije nastalih troškova podmirenih iz vlastitih sredstava, navodi se u obrazloženju zahtjeva što ga je potpisao predsjednik UV Zavoda za javno zdravstvo Ivo Grbić.

Vijećnik Akcije mladih Marko Pupić-Bakrač već je izrazio svoje neslaganje sazivanjem elektronske sjednice.

- Sabor zasjeda,ljudi sjede po kafićima a vi biste se elektronski dopisivali. Iskorištavat ćete ovu situaciju dokle god bude moguće, po mogućnosti do kraja mandata a sve kako biste izbjegli sučeljavanje s vijećnicima, pitanja i raspravu, kaže Pupić-Bakrač.