Istog dana kada su iz nje otpušteni svi pozitivni pacijenti, 8. svibnja, u Opću bolnicu Zadar vratili su se svi djelatnici koji su bili u samoizolaciji.

- Od 17. ožujka, kada je primljen prvi pozitivni pacijent, u bolnici je liječeno 35 osoba, od toga sedam na COVID JIL-u. Jedan 88-godišnji pacijent je umro, 11 lakših pacijenata prebačeno je u Biograd, a 23 su upućena na kućnu njegu. Trenutno danas imamo samo jednog pacijenta koji je na opservaciji i čeka uzorak brisa. S danom 8. svibnja više nemamo niti jednog djelatnika u samoizolaciji, a ozdravila su 3 liječnika i 4 medicinske sestre. Zahvalio bih svim djelatnicima koji su stvarno odradili posao od prvog dana. Mi smo i dalje pripravni i spremni za borbu protiv koronavirusa. Odjel COVID 1 i dalje funkcionira i radi 24 sata. Zbrinjavamo sve pacijente sa simptomima sumnjivima na koronavirus. Od početka smo uredili prostore odjela Covid 1, Covid 2 i Covid 3, dakle odjele urologije i ORL-a. Urologija će i dalje biti pripravna za prihvat, ne daj Bože, većeg broja pozitivnih pacijenata, kao i Covid JIL za prihvat najtežih, poručio je ravnatelj OB-a dr. Željko Čulina.

On je iskoristio priliku današnje konferencije za medije kako bi se javno zahvalio infektolozima Miru Moroviću i Borisu Dželaliji.

- Oni su nam od početka pomogli u radu. Pošto više nemamo pozitivnih pacijenata, od 8. svibnja Morović više ne dolazi, ali smo i dalje u kontaktu, istaknuo je Čulina. 

Zadarska bolnica od 4. svibnja radi prema novom naputku Ministarstva zdravstva.

- Otvorili smo kliničke ambulante. Svi pacijenti bit će pozvani, bitno je da dođu 10-ak minuta prije, kako se ne bi stvarale gužve, te da se pridržavaju svih mjera zaštite, rekao je prvi čovjek zadarske bolnice.