U priopćenju kojeg potpisuje Ratko Krstinić, gradski vijećnik SDP-a Grada Biograda na Moru, upozorava se na bezrazložnu odluku o održavanju sjednice GV-a u virtualnom obliku: 

Nakon tri mjeseca pauze napokon smo dobili poziv za 23. sjednicu Gradskog vijeća grada Biograda na Moru koja će se održati 14. svibnja 2020. godine. Iznenadilo me je, ali i razočaralo to što se sjednica namjerava održati elektronskim putem. Pošto su sve relevantne mjere zabrane okupljanja ukinute 11. svibnja i dozvoljena su okupljanja do 40 osoba, ne vidim iz kojih razloga nije moguće održati sjednicu Gradskog vijeća u normalnom obliku. U susjednom Benkovcu je održana sjednica prošlog tjedna u normalnom obliku.

S obzirom na vrijeme održavanja sjednice, smatram nepotrebnim organizirati sjednicu GV elektronskim putem. U Biogradu na Moru ima dovoljno velikih prostora gdje bi se sjednica Gradskog vijeća mogla održati s propisanim razmakom. Nemaju svi vijećnici stabilnu i kvalitetnu brzinu pristupa internetu te će zbog toga mnogima biti teško, a nekima vjerojatno i nemoguće pratiti rad Vijeća.

Pošto se Grad nalazi u teškoj financijskoj situaciji i s puno drugih problema, na ovaj način se pokušavaju progurati odluke koje odgovaraju vladajućima bez mogućnosti aktivnijeg i kvalitetnijeg sudjelovanja oporbenih vijećnika. Nigdje se ne spominje rebalans proračuna, koji je jako važan jer bez toga Grad ne može normalno poslovati. Veliki minus je nastao naročito na prihodovnoj strani.

U nadi da će se promijeniti mišljenje i održati sjednica GV Biograda na moru u normalnom obliku, 

Ratko Krstinić, gradski vijećnik SDP-a Grada Biograda na Moru

Podsjetimo da se danas priopćenjem pobunio i Klub zadarskih vijećnika SDP-a, koji smatraju da takva odluka "nameće hendikepiranu demokraciju".