ZADAR- Na odjelu za izobrazbu učitelja i odgajatelja zadarskog sveučilišta ovog tjedna su zakazana dva nastupna predavanja za prelazak za u više znanstevno nastavno zvanje docenta.

Oba nastupna predavanja održat će se online. Prvo nastupno predavanje imat će dr. sci.Tomislav Košta koji će virtualno govoriti na temu "Važnost slušanja glazbe u razrednoj nastavi."
Njegovo online predvanje ocijenit će Povjerenstvo u sastavu: prof. dr. sc. Siniša Opić, prof. dr. sc. Ivana Tomić Ferić te doc. dr. sc. Violeta Valjan Vukić. Košta je javnosti poznat kao dirigent mješovitog zbora Zoranić te umjetnički ravnatelj Međunarodnog natjecanja zborova. On je nositelj prvog doktorata glazbene kulture  u Zadru kojeg je stekao u Ljubljani, gdje je na tamošnjem sveučilištu Košta doktorirao krajem 2012. godine.

Drugo nastupno predavanje na istom Odjelu je povijesno. Dr. sci Ante Delić iz svog doktorata izabrao je temu pod naslovom "Zagrebački nadbiskup Alojzije Stepinac u vrtlogu Drugoga svjetskog rata - između hagiografije i propagande".

Njegovo nastupno predavanje putem interneta pratit će izv. prof. dr. sc. Ante Bralić, doc.dr. sc. Zlatko Begonja te doc. dr. sc. Mario Jareb, znanstveni savjetnik - kao članovi Povjerenstva koje će dati prijedlog za Delićevu docenturu. Delić se sa Stepincem znanstveno bavi više od 10 godina, a prije četiri godine obranio je doktorat o Anti Paveliću na zadarskom sveučilištu.