U današnjoj emisiji „Stvoreni za Nebo" imali smo gošću, gospođu Zrinku Pricu, predsjednicu udruge „Marijini obroci Hrvatska" koja nas je uputila u problematiku zatvaranja škola zbog utjecaja koronavirusa te kampanju povodom Majčinog dana.

Zatvaranjem škola u zemljama gdje Marijini obroci hrane osnovnoškolsku djecu predstavlja problem jer djeca ne mogu dobiti svoj dnevni obrok te su ograničene volonterske aktivnosti. UN je izvijestio da bi utjecaj mogao biti katastrofalan za milijune djece te bi globalna recesija mogla uzrokovati na stotine tisuća dodatnih smrti u 2020. godini. Zbog svih ovih situacija izrazito je važno da se rad Marijinih obroka nastavi. Trenutačno su nađena pozitivna rješenja u Malaviju, na Haitiju, u Zambiji i Južnom Sudanu. Sami volonteri aktivni su na različitim područjima: kroz korizmu slali su korizmene misli kojima su podupiratelje uvodili u Uskrs, videe te su se održavali online koncerti.

Nadolazeće aktivnost u kojima možemo svi sudjelovati su: Majčin dan i Virtualna utrka u svibnju. Za Majčin dan možete u ime majke donirati svakodnevni obrok 1,3 ili 5 djece. Podsjećam da prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 132 kune. Zauzvrat majka će dobiti elektronsku darovnu čestitku. Također će se održati i Virtualna utrka u svibnju koja je namijenjena prikupljanju donacija za prehranu djece u najsiromašnijim zemljama svijeta.

Uključimo se i mi u ove hvale vrijedne akcije kako bi omogućili i drugoj djeci bolju i radosnu budućnost.

Za više informacija posjetite stranice:

Web stranica - https://www.marysmeals.hr/
Facebook - https://www.facebook.com/MarijiniObroci/
Instagram - https://www.instagram.com/marysmealscro/?hl=en
Poziv na kampanju Majčin dan - https://www.marysmeals.hr/majci

Želim vam ugodnu i blagoslovljenu nedjelju. Pax et bonum!