U protekla 24 sata evidentirano je 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je ukupno 2176. Dosad je oporavljeno 1726 osoba, a umrlo je 87 osoba. Nova žrtva je bolesnik iz KBC-a Osijek (1950. godište). Podaci su to koje je na redovnoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite iznio ministar zdravstva Vili Beroš. 

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je dvije nove odluke koje danas stupaju na snagu - 14-dnevnu zabranu napuštanja mjesta prebivališta na Braču, otoku koji je postao novo žarište koronavirusa, te odluku kojom se u određenim slučajevima državljanima omogućuje prelazak granice.

U ponedjeljak Hrvatska ulazi u treću fazu popuštanja mjera. Božinović je istaknuo kako se vode intenzivni razgovori s dionicima koji nisu bili predviđeni u prvotnoj odluci. Tako će se ubrzo donijeti preporuke za rad sektora kulture i umjetnosti.

- Probe će biti moguće od 11. svibnja, a kina, kazališta i koncerti vjerojatno od 18. svibnja. Od ponedjeljka će se dozvoliti rad kladionicama i automat klubovima, obznanio je Božinović novosti u popuštanju mjera.

Kao što je već poznato, u ponedjeljak se otvaraju i trgovački centri, a novost je da će se u njima maknuti sva mjesta/klupe za odmor i ograničiti broj kupaca na broj 15 na 100 m2.