DORH je danas obavijestio javnost o provedenom očevidu pada vojnog školskog zrakoplova na područja sela Biljane Donje u okolici Zadra, u kojem su tragično stradali Marko Novković i Luka Jagatić.

Dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika izvijestio kako je "7. svibnja oko 15,00 sati s aerobaze u Zemuniku uzletio manji klipni, vojni zrakoplov tipa Zlin 242 L 403 s vojnom posadom pilotom (1989.) i kadetom (1995.) radi obučnog leta, a koji je oko 15,30 sati, iz zasad neutvrđenih razloga, pao na području sela Biljane Donje u okolici Zadra, kod kućnog broja 116, pri čemu su obje osobe smrtno stradale".

- Očevid je počeo istog dana iza 18,00 sati u suradnji sa vojnom i civilnom policijom te je prekinut oko 22,30 sati, a nastavljen je idućeg dana, 8. svibnja oko 9,00 sati te je trajao do 15,45 sati. Po završetku većeg dijela očevida 7. svibnja, izvučena su tijela smrtno stradalih osoba i otpremljena na patologiju OB Šibenik. Tijekom očevida su izuzeti određeni dijelovi iz zrakoplova radi vještačenja, a zaprimljeni su i zapisi s kontrole leta, te je izuzeta i sva potrebna dokumentacija tog zrakoplova. S jučerašnjim danom, zrakoplov je nakon okončanja očevida, prevezen u hangar aerobaze u Zemuniku radi provođenja daljnjih radnji u cilju utvrđenja uzroka pada navedenog zrakoplova, izvijestili su u subotu iz DORH-a.