Više od godinu dana nakon potpisivanja ugovora u Ministarstvu državne imovine, započeli su radovi na preobrazbi bivšeg vojnog samačkog hotela "Iž" u turistički objekt.

U tijeku je čišćenje zapuštene nekretnine na Voštarnici koju je za 11,47 milijuna kuna kupila tvrtka "Hostel for You", u vlasništvu Anthonyja Ninčevića, sina poznatog zadarskog poduzetnika Mladena Ninčevića. Mladi hotelijer za Zadarski list najavio je kako će radovi na obnovi i adaptaciji započeti za nekih 15 do 20 dana. Početak obnove odužio se zbog dogovora oko ispražnjenja apartmana 118 koji je godinama bio dom hrvatskom branitelju R.U. i njegovoj četveročlanoj obitelji.

- Izašli su iz hotela prije otprilike dva mjeseca. To se riješilo na način da im je Grad dao jedan stambeni prostor u Arbanasima koji je bio devastiran i nije bio primjeren za život. Ali, mi smo ga obnovili o našem trošku, a riječ je o 350 tisuća kuna i obitelj je preselila, rekao je Ninčević koji se nada kako će hotel s 3 zvjezdice biti otvoren do turističke sezone 2021. godine.

Investicija uređenja površine od 4525,96 m² procijenjena je na iznos između 3,5 i 4 milijuna eura.