"Kad ljudi imaju volje, neka rade", tako je predsjednik Mjesnog odbora Petrčane Velimir Čubrić komentirao gradnju plaže na Punti Radman. On tvrdi kako je Grad Zadar za to dao dozvolu i kako je bila inspekcija.

- To što radi Ninčević (Mladen Ninčević, građevinski investitor obližnjih apartmana, op.a.) je dobro za svih. Osobito za one koji stanuju na tom dijelu Punte Radman i koji će sad imati normalan pristup u more, ističe Čubrić.

Grad Zadar zaprimio je od MO Petrčane inicijativu i projekt grupe građana, na znanje i žurno postupanje, kojim predlažu uređenje plaže u Petrčanima, a s ciljem zaštite od propadanja i erozije obalnog pojasa, službena je informacija koju smo dobili iz Ureda gradonačelnika Branka Dukića. Iz istog pisanog očitovanja proizlazi da je gradonačelnik Dukić dao usmenu suglasnost na "zapisnik Lučke kapetanije za izvođenje predmetnih radova".

Predsjednik MO nam je otkrio kako su oni tu inicijativu uputili prije 10 dana u ime 38 građana. Mi kao MO nemamo novac, to su oni sami platili radove, kazao je Čubrić koji nam je na samom početku razgovarao rekao kako je ona jedina bila protiv, misleći na Silvanu Štokan koja je kao članica Vijeća MO Petrčane to prijavila Lučkoj kapetaniji. Na sastanku Vijeća MO bilo je troje članova: Predsjednik Čubrić i Marija Ispas bili su za. Jednog člana sam zvao telefonom, a drugog koji također nije došao na zakazan sastanak, nisam pitao, kazao je predsjednik MO.

Čubrić tvrdi kako je i prije tu bila plaža, da je Ninčević nasipao riječni šljunak kojeg je jugo odnijelo. Obalni zid koji se cementira u moru, priznaje, nije prije postojao.

Zahvat na pomorskom dobru članica Vijeća MO Petrčane Silvana Štokan prijavila je Lučkoj kapetaniji koja je zaustavila radove do dolaska u smjenu nadležnog inspektora početkom ovog tjedna kada su nastavljeni. Iz Ureda gradonačelnika izvijestili su kako "radove u vrijednosti 170 tisuća kuna izvodi tvrtka Mreža d.o.o (u vlasništvu obitelji Mladena Ninčevića). Odnos grupe građana i Grada Zadra bit će definiran Ugovorom o predaji na upravljanje i daljnje održavanje Gradu Zadru, navode iz gradske uprave taj jedan novi odnos u kojem su građani ti koji mogu intervenirati u pomorsko dobro uz "blagoslov" gradonačelnika. Naime, na projektu kojeg je izradila Mraža, piše da je Grad Zadar investitor.

Pitali smo zbog čega u Odjelu za komunalne poslove nisu sanirali tu plažu? Rekli su da im nije bilo u planu za ovu godinu. No, nikada to nije ni bila plaža koju su održavali gradski komunalci. Nakon što je prije više od dvije godine Lučka kapetanija zabranila radove na nasipanju mjesne plaže i tražila da se vrati u prvobitno stanje, a investitor je bila TZ Grada Zadra, pročelnik Robertino Dujela je najavio kako će Grad o svom trošku izvaditi to kamenje i deponirati ga u Diklu. Šteta, mogli su ga premjestiti na Puntu Radman kada već nisu imali novca za sanaciju tog dijela devastirane obale u Petrčanima.

Mjesna vijećnica Silvana Štokan i tada je zvala Lučku kapetaniju, a o ovom slučaju kaže da je očito je kako su privatni interesi iznad bilo kakve državne službe koja mora štiti pomorsko dobro.