Nezavisna lista "Bibinje isprid svih" traži preuzimanje odgovornosti i sanaciju zapuštenih objekata uz željeznicu koje predstavljaju mogući izvor zaraze.

- Tko je odgovoran za zapuštene objekte Hrvatskih željeznica na ulazu u Bibinje? Iako smo ovo pitanje već nekoliko puta postavili na sjednicama Općinskog vijeća i zatražili čišćenje ili rušenje objekata ništa se po tom pitanju nije napravilo. Objekti već dugo nemaju svrhu i svojim derutnim izgledom narušavaju zapadni ulaz u Bibinje. Načelnik Bugarija izvijestio je Općinsko vijeće da je zatražio od predstavnika željeznica rješavanje problema, ali navodi "da su mu njihove procedure nepoznate". Za to vrijeme smeće se taloži na samom ulazu u mjesto uz neposrednu blizinu plaže. Objekti su u tako lošem stanju da im prijeti urušavanje i mogući su izvor zaraza, ističe vijećnik Marin Sikirić iz Nezavisne liste.

Iako su objekti u vlasništvu Hrvatskih željeznica, oporbeni vijećnici zatražili su intervenciju općinske komunalne službe te ispostavu računa ovoj državnoj tvrtci.

- Treba istaknuti da Općina Bibinje ima Pravilnik o komunalnom redu te se u ovom slučaju primjenjuje članak 9. i 10. Pravilnika koji među ostalim navodi kako se "zgrada koja svojim izgledom, zbog oštečenja i dotrajalosti vanjskih dijelova, nagrđuje izgled ulice i naselja mora urediti u tijeku godine kad je okolnost utvrđena". Postavlja se pitanje zašto se u ovom slučaju ne zahtijeva poštivanje odredbi komunalnog reda? Očekujemo angažiranje odgovornih i što skorije rješavanje ovog problema, navodi se njihovom priopćenju Nezavisne liste.

Pitanja i fotografije proslijedili smo Općini Bibinje i Hrvatskim željeznicama, čiji ćemo odgovor objaviti čim pristigne.

Podsjetimo, za ovu godinu najavljeni su radovi u sklopu dugoočekivanog projekta izmještanja željezničke pruge iz Bibinja, no do toga još nije došlo.