Do prošlog tjedna COVID odjel, Specijalna bolnica za ortopediju Biograd danas je službeno počela s radom, ali o tome nema nikakve obavijesti.

Ravnatelj Andrija Marcelić bit će sutra dostupan, do zamjenice se također nije moglo doći, rekli su nam u Ravnateljstvu bolnice i uputili na glavnu sestru Radojku Birkić, dipl.med.tech.
I ona nam je rekla da je obavijest o tome trebala biti na službenoj stranici bolnice u Biogradu. No, nema je čak ni na Facebook stranici bolnice na kojoj je danas objavljeno:

Pomoćnica ravnatelja, zadužena za sestrinstvo, rekla nam je kako su otvorene po dvije fizijatrijske i ortopedske ambulante koje rade ujutro i poslijepodne.

- Idućeg tjedna otvaraju se i internističke ambulante, dok bi u skladu s preporukama Nacionalnog stožera od 18. svibnja otvorila i fizikalna ambulanta. Ovisno o preoporukama bit će otvorena i fizikalna stacionarna, doznajemo od glavne sestre bolnice, koja nije mogla precizirati koliko je angažirano medicinskog osoblja.

- S obzirom da nas je 17 bilo zaraženo te da neki koriste stare godišnje odmore, oko 70 posto osoblja je na poslu, kazala je pomoćnica ravnatelja. Njezin je posao bio reorganizacija bolnice u skladu sa zaštitnim mjerama, a koja je prema riječima glavne sestre Birkić, danas bila neočekivano puna pacijenata. I jako puno djece koja su došla na UZV kukova, istaknula je glavna sestra bolnice.

Pacijenti su jedva dočekali mogućnost zdravstvene skrbi nakon skoro dva mjeseca od kada je iseljena Ortopedska bolnica u Biogradu. S obzirom da je bolnica bila izvorište zaraze koronavirusom, te je proglašena COVID odjelom zadarske bolnice, povratak na staro, barem prema onome što nam je prenijela glavna sestra, došao je preko noći i bez obavijesti.