Iako nam je županijski državni odvjetnik Emilijo Kalabrić jučer rekao kako će nalaz obdukcije tijela mladića, poginulih u stravičnoj prometnoj nesreći na Liburnskoj obali, stići najkasnije danas, sada su nam rekli kako ipak ništa prije početka sljedećeg tjedna.

- Obdukcija je napravljena, ali ćemo nalaze dobiti početkom tjedna zato što vještak, koji pokriva područje Zadra, Šibenika i Splita, ima dosta posla i mora izraditi dva nalaza, odgovor je glasnogovornika ŽDO-a Duška Berovića na naše pitanje o tragičnom zadarskom slučaju koji ima težinu i interes nacionalne javnosti.

Podsjetimo, u ponedjeljak oko 23:15 sati s Liburnske obale u more sletio je Audi A6 u kojem su se nalazila četvorica mladića. Dolaskom u blizinu ribarnice, 20-godišnji vozač nije prilagodio brzinu kretanja vozila uslijed čega dolazi do zanošenja i rotacije Audija koji udara u rubnjak te se odbija i prednjim dijelom udara u rasvjetni stup. Vozilo je nastavilo nekontroliranu vožnju i prednjim dijelom automobila udarilo u metalni vez i zaštitu obale, te sletjelo u moru na dubinu od 8 metara. U tragičnoj prometnoj nesreći poginuli su 20-godišnjak i 16-godišnjak iz Turnja, dok se njihov 16-godišnji prijatelj iz Zadra bori se za život. Četvrti mladić na vrijeme se izvukao iz potonulog automobila, te je prošao s lakšim ozljedama.