Zadarsku je javnost šokirala tragična nesreća pada školskog aviona ZLIN u kojoj su smrtno stradali pripadnici Hrvatske vojske, natporučnik Marko Novković i poručnik Luka Jagatić. 

Polaznik letačke selekcijske obuke HRZ-a, poručnik Luka Jagatić rođen je 1995. godine u Peskovcu, gdje je i živio. Pripadnik je Hrvatske vojske od 2019. godine. Na Hrvatskom vojnom učilištu završio je studij vojnog inženjerstva i dobio čin poručnika. Raspoređen je bio na dužnosti zapovjednika voda u Topničko-raketnoj bojni Gardijske oklopno mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske, a od rujna 2019. nalazio se na selekcijskom letenju kao kandidat 7. naraštaja kandidata za vojne pilote iz sustava. Nakon uspješno završenog selekcijskog letenja položio je teorijski dio obuke te započeo temeljno letenje na avionu Zlin 242L početkom ožujka 2020. godine. Prvi samostalni let na Zlinu uspješno je odradio 29. travnja 2020. godine, a tijekom svojeg školovanja na avionu Zlin 242L ukupno je ostvario oko 25 sati naleta.

Kao i njegov preminuli kolega, natporučnik Novković, poručnik Jagatić bio je zaljubljenik u letenje koji je svoje težnje, motive, znanje usmjerio prema svladavanju pilotskih vještina. Svojim su pristupom svjedočili su kako biti pilot nije zanimanje nego častan, uzvišeni poziv.