NOVO Nakon što je izrazio duboku sućut obiteljima poginulih, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević podnio je ostavku na svoje funkcije. 

- Dobio sam informaciju oko 16 sati i odmah sam krenuo ovdje u Zemunik. Jako je teško izgubiti hrvatskog vojnika, to je teško svakom ministru obrane i svakom zapovjedniku u Hrvatskoj vojsci. Kao što znamo, prije tri mjeseca isto smo imali tragičnu nesreću s helikopterom Kiowa kada smo isto izgubili dva mlada života. Ono što je važno je da sve bude istraženo, govorim cijelom sustavu da se mora govoriti istina i da o svemu uvijek moramo biti transparentni. Formirao sam povjerenstvo s glavnim zrakoplovnim istražiteljem koji treba napraviti detaljnu i temeljitu istragu o ovom događaju. Naložio sam načelniku Glavnog stožera da formira svoje povjerenstvo upravo s ciljem da se istraže sve vojne okolnosti. Naša zadaća je da budemo s obiteljima i obiteljima ćemo pružiti svu potrebnu pomoć i podršku, sve što znamo i možemo. Ovo je ogroman gubitak. Ja s današnjim danom podnosim ostavku na mjesto potpredsjednika vlade i ministra obrane Republike Hrvatske", rekao je Krstičević. 

Nije htio odgovarati na dodatna novinarska pitanja. 

- Dovoljno sam rekao, poručio je. Jedino je potvrdio kako još nije obavijestio premijera o svojoj odluci. 

U padu školskog aviona ZLIN u Biljanima kod Benkovca smrtno su stradali instruktor i član Krila Oluje Marko Novković (1989.) i polaznik obuke Luka Jagatić (1995.), objavio je načelnik Glavnoga stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj.