Unatoč protivljenju oporbe vladajući su donijeli odluku - sjednica Gradskog vijeća, s 21 točkom od interesa građana Zadra, održat će se u srijedu, 13. svibnja, putem video konferencije.

- Mi na to nismo pristali, ali oni imaju kvorum. U Zadru već 11 dana nema novozaraženih koronavirusom, a u tjednu kada se održava sjednica, radit će i kafići, rekao nam je nezavisni vijećnik Mladen Malta u ime ujedinjene oporbe koja smatra kako iza ovakve odluke HDZ-ovaca stoje drugi motivi, a ne opasnost od širenja zaraze koronavirusom. Naime, kako smo već pisali, upravo njihovi stranački kolege u Zagrebu traže sjednicu uživo.

Odluku u Zadru komentirao je i vijećnik SDP-a Jure Zučić:

- Nema veze što su dozvoljena okupljanja i preko 100 ljudi, Grad Zadar je našao za shodno da održi sjednicu video pozivom time računajući na mnogo manje rasprave. A pritom na dnevnom redu nisu samo mjere za pomoć u krizi koja dolazi, nego i izvješća javnih ustanova. Pritom mi je najbolje da su do prije mjesec dana su argumentali da nemaju tehničke mogućnosti da video snimke sjednica vijeća ne ostaju trajno dostupne na internetu. Ah ta demokracija, baš je naporna.

Ovo će biti već treća sjednica Gradskog vijeća koja će se održati u odsustvu novinara, a na posljednjoj se o svega dvije točke putem mailova raspravljalo više od tri sata. Nakon pet mjeseci na dnevnom redu ponovno je Aktualni sat kada će oporbeni vijećnici konačno imati priliku postavljati pitanja i o drugim temama i problemima kojih je korona "pogurala pod tepih".