ZADAR- Puknuće vodovodne cijevi sinoć je izazvalo poplavu na Voštarnici.

- Cijev je bila je stara i puknula je. Gubitak nije značajan, nije toliko vode isteklo koliko se čini pod pritiskom tlaka da je izašlo iz sustava, informirao je direktor Vodovoda, Tomislav Matek.

Dežurne službe Vodovoda sanirali su puknuće cijevi oko 23 sata tako da su stanovnici zgrade na Voštarnici dobili vodu. Radi se o vodovodnoj cijevi koja je povezala zgradu "uglovnice" uz raskrižje Ulice Franje Tuđmana s Ulicom Stjepana Radića. Cijev je stara preko 20 godina, a tada u Vodovodu nije bilo standarda za kvalitetu materijala cijevi, doznaje se od direktora.

Sada je ta cijev zakrpana, a obnova će se planirati sukladno radovima na vodovodnom i oborinskom sustavu u sklopu aglomeracije.

Uslijed snage vode slomljen je asfalt na dijelu raskrižja. Sve je to jutros sanirano. Vodovod je angažirao Ceste Zadarske županije koje su koncesionar Grada Zadra iz kojeg nam poručuju da se obratimo Vodovodu po pitanju odgovornosti i štete. Iako se radi o Tuđmanovoj ulici koja je u vlasništvu Grada i na kojoj već treći put pucaju te stare cijevi i plave gradske ulice.

Policija je sinoć prva dobila dojavu u 18.12 sati te su obavijestili nadležne službe, nadzirali i regulirali promet. Danas su i dalje u koordinaciji s Gradom i Vodovodom da se konačno vidi tko je odgovoran i kolika je šteta koju će, bez demagogije, platiti građani Zadra.