Za razliku od projekata gradnje plaža na Kolovarama i u Diklu, za koje su bili potrebni natječaji za izvođača, Odjel za komunalne poslove je bez natječaja i kroz održavanje odradio svoj dio posla s plažom Jadran. Uređenje plaža proglašeno je udarnim projektom gradske vlasti Branka Dukića, zato što smo to "mi tražili", zadarska javnost putem medija.

I tako nakon dvije godine i prebacivanja loptice za nasipanje mjesne plaže u Petrčanima, pročelnik za komunalne poslove Robertino Dujela najavljuje kako on preuzima inicijativu.

- Nećemo dozvoliti da taj dio obale dočeka i ovo ljeto u neprihvatljivom stanju. Sukladno zaprimljenom rješenju uklonit ćemo s obale nasip grubog kamena, propisno ga deponirati, te dohraniti plažu, napisao je Dujela. Njegov odjel uz pomoć gradskog koncesionara Stipčević te komunalne tvtke Čistoća preuzima i održavanje rampe za invalide u Petrčanima i na Vitrenjaku. Za te dvije rampe do sada je bio nadležen Odjel za zdravstvo i socijalnu skrb.

Pročelnik Dujela tijekom svibnja najavljuje pripremu gradskih plaža za doček prvih kupača. To se, naravno, ne odnosi na Kolovare za koje je Grad Zadar koncesiju prepustio Obali i lučicama.

- Uz postavljanje drvenih obloga na sunčalištu plaže Marex, provjera se trenutno stanje lani uređene plaže Punta Bajlo. Planirana je sanacija nevremenom oštećenih gatova u Diklu kao i dijela obale u Punta skali.

U tijeku je i realizacija priključaka, što radi Vodovod, za tuševe na više lokacija: plaže Marex, Puntamika, Diklo, navodi Dujela s porukom: Vjerujemo da će i uz preporuke epidemiologa naši sugrađani uživati na zadarskoj obali u vremenu koje nam dolazi.