Nakon što je Državna komisija odbila žalbu tvrtke Aking na natječaj Zračne luke Zadar, danas je donesena odluka o izboru tvrtke Trames. Za posao istražnih radova i projektiranja piste, službenog naziva USS-a 13-31 i staza za vožnju „A-H, procijenjene vrijednosti 5.5 milijuna kuna, Trames je ponudio 4.849.557,02 kuna. Ponuda Akinga iznosila je za 5.25 milijuna kuna ( također bez PDV-a).

Ponude su otvorene 9. ožujka, nakon čega je Aking uložio žalbu. Ona se zasnivala na primjedbi da je ponuda Tramasa otvorena prije početka službenog postupka jer je stigla poštom u neoznačenoj kuverti. Državna komisija je odbila je njihovu žalbu kao neosnovanu te još moraju platiti 25 tisuća kuna troškova.

Dubrovački Trames tako postaje kućni projektant Zračne luke Zadar. Lani su dobili posao na projektiranju stajanke 2, s tim da su oni bili ti koju su se dva puta žalili. Reda radi, reklo bi se i uz 10 tisuća kuna troškova za žalbe koje su oba puta odbačene jer su bile neuredne, što se ne bi smjelo dogoditi jednoj tako renomiranoj tvrtki. Aking iz Zagreba dao je ponudu na 1 406 000 kuna dok je Trames iz Dubrovnika izabran s iznosom od 1 095 000 kuna za izradu projektne dokumentacije.