Proteklog vikenda (1.- 3. svibnja) policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 684 vozila i vozača, a poduzeli su 253 represivne mjere. Četiri vozača zatečena su u prometu bez položenog vozačkog ispita, 42 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, a čak njih 56 nije koristilo zaštitni pojas. Iz prometa je isključeno devet vozača i deset vozila, a u tom se vremenu dogodilo sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U subotu oko ponoći u ulici Put Nina u Zadru policijski su službenici prilikom kontrole prometa zaustavili 35-godišnjeg vozača, koji je upravljao Mazdom (ZD), pod utjecajem alkohola od 1,97 promila, što je najviša koncentracija alkohola utvrđena tijekom provođenja kontrole prometa tijekom vikenda. Vozač je isključen iz prometa, smješten u prostorije policije do otrežnjenja te se protiv istog podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

"Veselo" je bilo i prije vikenda, pa su u četvrtak u 15,30 sati na D-8 u Bibinjama, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su prilikom kontrole prometa zaustavili 84-godišnjeg vozača, koji je upravljao VW Passat-om (ŠI) pod utjecajem alkohola od 1,90 promila. Nakon isključenja iz prometa, smješten je u prostorije policije do otrežnjenja te se protiv njega podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.