Predsjednica SDP-a Zadarske županije Renata Sabljar Dračevac obratila se javnosti uoči sutrašnjeg Međunarodnog praznika rada, kojega je ovaj ogranak tradicionalno obilježavao druženjem na Pagu. Obilježavanja ove godine neće biti, ali poruke ostaju iste, poručuje Sabljar-Dračevac.

- Godinama smo čitali i slušali kako je u gradu Pagu organizirana tradicionalna proslava 1. svibnja, Praznika rada. Obilježavao se u Pagu Praznik rada i tijekom Domovinskog rata, od završetka Drugog svjetskog rata nisu Pažani, zajedno sa svojim prijateljima, odustajali od prvosvibanjskih budnica i druženja uz fažol. U Pag su dolazili ljudi iz cijele Zadarske županije, prvenstveno SDP-ovci koji su bili i organizatori ovih proslava, ali i svi ostali koji se slažu s uvjerenjima da je borba za radnička prava ispravna i važna. Sve do ove godine.

Iz svima poznatih razloga ove godine neće biti tradicionalnog obilježavanja 1. svibnja u gradu Pagu. Praznik rada ćemo ove godine svi proslaviti u svojim domovima sa svojim obiteljima. Međutim, svi smo svjedoci da je upravo u ovo vrijeme borba za radništvo i radnička prava važnije nego ikad. Vrijeme je kad radnici ostaju bez posla, mali i srednji poslodavci jedva sastavljaju kraj s krajem, a najbogatiji vrebaju priliku kako postojeću situaciju okrenuti u svoju korist. To što se ove godine nećemo družiti u Pagu, ne znači da će naš um zaboraviti i naše srce zanemariti obespravljene i osiromašene. Sretan vam Praznik rada!, poručuje Sabljar Dračevac.