Plaćanje parkiranja u Zadru tijekom perioda "ostani doma" službeno nije ukinuto od strane gradske vlasti, ali za one koji su se "švercali" nije bilo niti kažnjavano. I što je najvažnije, pauk vozilo je bilo u garaži puna dva mjeseca.

Početkom ovog tjedna pojavili su se kontrolori Obale i lučica sa zaštitnim maskama, prijavili su nam građani Poluotoka. Oni su svoje radno mjesto zamijenili s Civilnom zaštitom u koju su bili regrutirani kao zaposlenici komunalnih gradskih poduzeća. Za sada, doznajemo, samo nagovještavaju naplatu, jer je na parkiralištima sve više vozila.

Da će Obala i lučica ponovno aktivirati naplatu parkiranja, potvrđuje i informacija objavljena na njihovoj stranici. Od ponedjeljka, kada stupa na snagu ljetni režim naplate parkiranja po istim cijenama ali produženom vremenu, povlaštene karte mogu se napraviti na "korona lokaciji". Umjesto u sjedištu Obala i lučica u Medulićevoj 2, stanari koji imaju pravo na povlaštene parkirne karate, moći će to napraviti na privremeno izdvojenoj blagajni u kontejneru pauk službe.

Radno vrijeme je od 8 do 14 sati te subotom od 8 do podne. Naravno, uz fizičku distancu, dok je na Obali i lučicama da stvore uvjete zaštite, sukladno preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a sve s ciljem suzbijanja i širenja virusa COVID-19, navodi se fraza u obavijesti.