Zadarski policajci uhvatili su serijskog provalnika koji je u Zadar stigao iz Vukovarsko-srijemske županije.

U nedjelju nešto iza ponoći ispred vrata trgovine na Putu Gazića u Zadru policijski službenici Druge policijske postaje Zadar zatekli su jednu mušku osobu koja se pokušala udaljiti. Međutim, policijski duo ga je sustigao u dvorištu trgovine, te uz uporabu sredstava prisile priveo u prostorije policije. Prilikom zaticanja muškarac je bio potpuno opremljen - oko vrata nosio masku s prorezima za oči, na nogama čarape preko tenisica, a nedaleko od njega su pronađena odbačena ručna kliješta.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je kako se radi o 34-godišnjaku, kojeg se sumnjiči da je u nedjelju navečer došao do trgovine, gdje je na prozoru uklonio metalnu prepreku te pokušao otvoriti vrata trgovine u čemu ga je omeo dolazak policijskih službenika. Prilikom pretrage u vozilu kojeg koristi pronađen je i drugi provalnički alat.

U sklopu krim istrage policija je 34-godišnjaka povezala s čak 20 kaznenih djela na području Zadra - 18 teških krađa i 2 krađe, sveukupne materijalne štete oko 80.000 kuna. Poseban pik ovaj je lopovo imao na frizerske salone. Tako ga se sumnjiči da je od listopada do prosinca provalio u njih pet na sljedećim lokacijama - Ulica Antuna Barca, Ante Starčevića (2), Stjepana Radića, Miroslava Krleže. U jedan salon u Ulici dr. Franje Tuđmana pokušao je provaliti, ali nije uspio. 

Nadalje, u vremenu od siječnja mjeseca ove godine do uhićenja, sumnjiči ga se da je provalio u još dva frizerska salona, dva salona za uljepšavanje i cvjećarnicu (Ulica Ante Starčevića, Novogradiška ulica, Franka Lisice), a isto tako u dvije trgovine trgovačkog društva ( Ante Starčevića, Ive Mašine), pekarnicu (Stjepana Radića) te u dva ugostiteljska objekta ( Obala kneza Branimira i Miroslava Krleže) te da je počinio dvije krađe, jednu u trgovini, a jednu u prostorije autoškole, odakle je tijekom provala i krađa otuđivao novac, javljaju iz PU zadarske.

Protiv 34-godišnjaka je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog teških krađa i krađa.