Hrvatske ceste još uvijek u Zadru imaju gradilište, otvoreno početkom 2018. godine zbog obnove državnih cesta. Kad će se ukloniti tabla iz Jazina, na to pitanje u Hrvatskim cestama još nema odgovora. Osim što Ulica Nikola Šubića Zrinskog nije dovršena u dijelu nogostupa, zbog čega je trebalo izmjestiti trafostanicu, Hrvatske ceste nisu zatražile ni tehnički pregled da bi dobile uporabnu dozvolu. Prikuplja se potrebna dokumentacija, odgovor je kojeg smo dobili na taj upit.

U čemu je problem ovog zahvata na koji se čeka više od tri godine?

Iz Hrvatskih cesta su još jednom ponovili kako je obaveza lokalne samouprave ozeleniti otoke izgrađene između kolničkih traka i na samom raskrižju s Ulicom Marka Marulića. Na ponovljeno pitanje iz Nasada su nam poslali ovakav odgovor:

"Nasadi će ozeleniti i hortikulturno oplemeniti Ulicu Nikole Šubića Zrinskog i križanje s Marulićevom kad dobijemo od našeg vlasnika, Grada Zadra, financijska sredstva za to, navodi pomoćnica direktora Zrinka Prusac.

Nasadi su pretprošle godine u iste te otoke na Liburnskoj obali zasadili oleandre koji izgledaju kao siročad. Naravno da uz te biljke ne postoji ugrađen sustav za navodnjavanje. To je malo veća investicija koju nisu predvidjeli ni u programu održavanja zelenila u Odjelu za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša. Za to nemaju nikakvo opravdanje ni oni ni Nasadi, osim da im nije stalo da ta osporavana prometnica, kao i Liburnska obala, izgledaju dostojno Grada u kojem je sve, ako ništa drugo, podređeno turizmu.

Ovo su foto-dokumenti nepromijenjenog stanja koje je danas snimio naš foto-reporter Saša Čuka: