U proteklom 24-satnom razdoblju Hrvatska je zabilježila 14 novooboljelih bolesnika, što daje ukupan broj od 2030 slučaja osoba zaraženih koronavirusom. Ministar Beroš je potvrdio da je preminuo muškarac iz Splita, 55. žrtva koronavirusa. Oporavilo se 1103 ljudi, odnosno 69 više u odnosu na jučer.

- Odradimo prvu fazu popuštanja dobro, diciplinirano i promišljeno. Za očekivati je da će ljeto, ako se budemo dobro ponašali, biti sa manje bolesnih. Na jesen možemo opet imati veći broj bolesnika. Moramo shvatiti da ćemo ove, usvojene mjere, morati duže prakticirati. Volimo reći da smo mala zemlja za veliki odmor, a puno smo puta u povijesti bili mali narod za velika djela, pokažmo to još jednom, rekla je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić. 

Ministar Božinović dodao je kako sutra otvaramo novu fazu borbe s koronavirusom.

- Unatoč popuštanju mjera, ne vraćamo se životu kakav je bio prije epidemije. Za to će nam trebati puno informiranja građana i čini mi se da smo u tome uspjeli, da podignemo svijest o tome kolika je opasnost i kako možemo usporiti ovaj virus i vratiti se normalnom životu, dodao je Božinović.

Na upit na novinarsko pitanje o vjerskim obredima, Capak je komentirao da još nisu gotove.