"Uz 100. obljetnicu rođenja Karola Wojtyle, prvog pape Slavena - Nadbiskup Želimir Puljić" naziv je niza specijaliziranih emisija koje će povodom 100. godišnjice rođenja sv. Ivana Pavla II. (18. svibnja 1920. - 18. svibnja 2020.) prirediti zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Ti će video prilozi biti objavljivani na YouTube kanalu Zadarske nadbiskupije počevši od subote, 25. travnja do 13. lipnja. U trajanju oko 15 minuta, te će emisije biti emitirane svakog utorka u 18 sati na regionalnoj televiziji Diadora.

Crkva u Poljskoj i Rimu u proteklom razdoblju prepremala se prigodno proslaviti 100. godišnjicu rođenja Karola Wojtile na visokoj razini i svečano liturgijskim i društvenim događajima. Na središnjoj svečanosti toga obilježavanja u Poljskoj u svibnju trebao je osobno sudjelovati i nadbiskup Puljić. Sve se odgodilo zbog proglašenja pandemije.

- Imajući u vidu dugogodišnji pontifikat Ivana Pavla II., te velike zasluge koje je stekao za Crkvu i društvo, osobito glede naše hrvatske situacije, povodom 100. godišnjice njegovog rođenja čini mi se prikladnim govoriti o Ivanu Pavlu II. koji je svojim nastupom, osobnošću i riječju osvajao ljude - ne za sebe, nego za Krista, poručuje nadbiskup Puljić u prvoj emisiji o Papi koju možete pogledati na Youtube kanalu Zadarske nadbiskupije.