U sklopu radnog posjeta vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku potpredsjednik vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj susreli su se s kadetima koji se školuju za hrvatske vojne pilote.

U ovoj je prigodi ministar Krstičević kadetima poželio uspješan nastavak školovanja posebno naglasivši njihovu spremnost za učenje u vrijeme pandemije koronavirusa.

- Želim vam čestitati za izniman trud i postignuća koje svakodnevno pokazujete kroz vašu letačku obuku. Posebno ističem vašu odgovornost, puno razumijevanje i spremnost učenja u vremenu posebnih mjera zaštite od pandemije COVID-a 19 jer se letačka obuka kontinuirano provodila. Odajem vam priznanje i želim uspješan nastavak školovanja, vi ste naš ponos i pokazatelj na kakvim kvalitetnim temeljima gradimo budućnost Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, poručio je ministar Krstičević.

Admiral Hranj zahvalio se kadetima na hrabrosti i profesionalizmu koju pokazuju za vrijeme školovanja za vojne pilote te je naglasio kako uz ovakve mlade ljude, čvrsto vjeruje u sjajnu budućnost Hrvatske vojske.

Trenutno se u 93. krilu i Središtu za obuku HRZ „Rudolf Perešin" u Zemuniku provodi obuka s tri naraštaja kadeta. Najstariji, 24. naraštaj ove godine završava svoju obuku, dok druga dva mlađa naraštaja provode letačku obuku na avionima ZLIN-242L i Pilatus PC-9M te helikopteru BELL-206B.

Uz hrvatske kadete na obuci se nalazi i jedan pripadnik iz Bosne i Hercegovine.