Svih prethodnih godina u mjesecu travnju gradski vrtići Radost i Sunce započinjali su s provedbom upisa djece u jaslice i vrtićke skupine za novu pedagošku godinu. Zbog situacije s pandemijom COVID-19 ove će se godine upisi prvi put provesti online putem, izvijestili su iz DV Radost.

- U svrhu sprječavanja širenja epidemije te u skladu s pridržavanjem mjera Nacionalnog kriznog stožera, upisi za pedagošku godinu 2020./21. ostvarivat će se online putem. Za korisnike koji nemaju digitalnu mogućnost, prijave će se moći preuzeti u upravnim zgradama DV Radost i DV Sunce. O točnom terminu upisa izvijestit ćemo Vas putem naših mrežnih stranica. Do tada želimo Vam da ostanete zdravi, nadamo se skorom susretu, stoji u obavijesti uprave DV Radost.

Kao i prijašnjih godina, pravo na izravan upis u dječje vrtiće imaju djeca zaposlenih roditelja u godini dana prije polaska u osnovnu školu, djeca čiji je roditelj invalid Domovinskog rata sa 70% i više invalidnosti, ako je drugi roditelj u radnom odnosu te djeca u udomiteljskim obiteljima. Maksimalnih 100 bodova ostvaruju djeca s lakšim teškoćama u razvoju, ako su oba roditelja u radnom odnosu, te djeca zaposlenih roditelja iz obitelji s troje i više djece.

Za prijavu je potrebno pripremiti presliku rodnog lista i domovnice djeteta, potvrdu o prebivalištu, osobnu iskaznicu roditelja, potvrdu o zaposlenjima, liječničko uvjerenje o obavljenom sistematskom pregledu, rodne listove sve djece te elektronički zapis o radno pravnom statusu korisnika usluga.

Za upise u neki od vrtića Radosti ili Sunca podnosi se jedna prijava. Uz prijavu roditelji trebaju ispuniti anketu o potrebi za boravkom djeteta u poslijepodnevnim smjenama.