Prema priopćenju Stožera Civilne zaštite Grada Novalje, Grad Pag, Općina Kolan i Općina Povljana te njihovi stožeri civilne zaštite, zatražili su od Stožera civilne zaštite Zadarske županije da se cijeli otok Pag ponovno uključi u zonu e-propusnica za otoke.

Zahtjev je odobren te je od danas (23. travnja) u 6 sati punkt Policijske postaje Pag preseljen s lokacije kod Tifona na Paški most, a cijeli otok Pag ponovno je u sustavu e-propusnica za otoke. Sva predstavnička tijela otoka odobrila su i Sporazum o slobodnom kretanju bez propusnica stanovnicima otoka Paga unutar samog otoka. Sporazum su potpisali čelnici Novalje, Paga, Kolana i Povljane te se očekuje i odobrenje na sporazum Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova, piše Radio Pag.

Na području Grada Novalje stanje je stabilno. Broj osoba zaraženih koronavirusom i dalje je isti sa dvije zaražene osobe koje nemaju nikakvih tegoba.

Sukladno naputku Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije u domu za starije i nemoćne osobe u Novalji "Lanterna" izvršeno je testiranje na koronavirus svih zaposlenika. Stigli su nalazi te je svih osam djelatnika doma negativno. Dom je s protuepidemijskim mjerama započeo već krajem veljače. Dana 27. veljače ove godine zaprimili su dopis od nadležnih službi o obvezi provođenja protuepidemijskih mjera, te je od 28. veljače zatvoren za sve posjetitelje.

Stožer CZ Grada Novalje radi redovno, a do jučerašnjeg dana izdane su 142 propusnice, od čega se 86 propusnica odnosi na otočane.