S obzirom na jednoznamenkasti broj lakših bolesnika, Stožer civilne zaštite Zadarske županije planira ukidanje COVID-19 odjela u Biogradu, koji je pod nadzorom epidemiologa iz zadarske bolnice bio namijenjen za oboljele s lakšim i srednje teškim simptomima.

- Mi već sada planiramo povratak biogradske bolnice njihovom stvarnom poslu, vezano za operacije i rehabilitacije za što su oni ujedno i specijalizirani. Ako situacija nastavi u ovom trendu opadanja broja zaraženih, vjerojatno ćemo prebaciti te pacijente nazad u Zadar, a biogradsku bolnicu vratiti u funkciju za koju je zamišljena, rekao je na jutrošnjoj konferenciji načelnik Stožera, Šime Vicković.

Voditelj zadarske Službe za epidemiologiju, dr. Alan Medić, istaknuo kako će sa sutrašnjim danom biti završeno testiranje svih djelatnika biogradske bolnice koji su stavljeni u samoizolaciju nakon otkrića tog najvećeg izvorišta zaraze u Zadarskoj županiji.

- Sutra dolaze zadnji ljudi u smjenu za testiranje i time ćemo zatvorili krug. No, uvijek treba biti spreman. Sada smo dobro iskontrolirali situaciju, ali COVID je turbulentan i ne znate s koje strane svijeta dolazi, rekao je glavni zadarski epidemiolog objašnjavajući.

Na upit o statusu i plaćama zaposlenika, koji su se nalazili u samoizolaciji, Vicković je obećao poslati pisani odgovor od ravnatelja Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu, Andrije Marcelića.