Sudac istrage Županijskog suda u Zadru odredio je istražni zatvor protiv 28-godišnjakinje iz Lisičića, poznate po velikom požaru kojeg je u neubrojivom stanju izazvala 20. kolovoza 2017. godine u mjestu Brgud, motivirana činjenicom da u tom mjestu živi većinsko srpsko stanovništvo.

Nakon ispitivanja, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru objavilo je više detalja o nedjeljnjom slučaju nakon kojeg je ponovno uhićena.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenica 19. travnja 2020. došla do oštećenikove kuće za odmor u mjestu Lisičić ispred koje su bila dva radna stroja ukupne vrijednosti oko 300.000,00 kuna, te je u cilju ugrožavanja tuđe imovine, neutvrđenim sredstvom zapalila vatru na mjestu guste vegetacije, koja se pod utjecajem zapadnog vjetra širila u smjeru oštećenikove nekretnine. Oštećenik je to primijetio i pozvao vatrogasce koji su uspjeli pravovremeno ugasiti požar, pa nije došlo do zapaljenja radnih strojeva i vikendice. Osnovano se sumnja da je osumnjičenica, nakon što je požar ugašen, srela oštećenika te mu zaprijetila da će mu sve zapaliti i kod njega izazvala strah i uznemirenost.

Određivanje istražnog zatvora predloženo je na temelju opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke.