Vlada RH na sjednici održanoj u četvrtak dala je suglasnost Gradu Zadru za zaduženje kod Zagrebačke banke u iznosu od 24.064.699,54 kune, s rokom otplate kredita od tri godine, bez počeka, za financiranje izgradnje Osnovne škole MO Novi Bokanjac.

Izgradnju nove škole, čija je gradnja krenula u listopadu, zajednički financiraju Grad i Nadbiskupija, svaki s 50% sredstava.  Cijena radova prema ugovoru potpisanom nakon postupka javne nabave je 48.129.399,09 kn (s PDV-om), a izvođač radova je tvrtka Krekić Avangard. Na građevnoj čestici predviđena je izgradnja škole s pripadajućom dvodijelnom školskom sportskom dvoranom.

Katoličkom Osnovnom školom Ivo Mašina upravljat će Zadarska nadbiskupija, a nastava će se za 16 razrednih odjela održavati u dvije smjene. Otvaranjem katoličke škole, u Zadru više neće biti nijedne osnovne škole koja radi u tri smjene, jer se njenom pojavom rasterećuju dvije škole u tom okruženju, koje zajedno pohađa 1300 učenika - OŠ Šimuna Kožićića Benje i područna škola Bokanjac pri OŠ Bartola Kašića.

Za sada se radovi odvijaju predviđenom dinamikom, a epidemija koronavirusa nije usporila izgradnju, javili su nedavno iz Grada.

Vlada je zadužila Grad Zadar da izradi planove proračunske potrošnje za godine u kojima treba planirati sredstva za otplatu kredita.