Brzom reakcijom Mjesnog odbora Petrčane zaustavljena je devastacija poljoprivrednog zemljišta u tom turističkom mjestu u administrativnim granicama Grada Zadra.

Silvana Štokan iz MO-a još je početkom ožujka prijavila inspekciji, a potom i medijima, ilegalne pripremne radove koji otkrivaju planove za gradnju kakva nije dozvoljena na poljoprivrednom zemljištu. Pašnjak ukupne površine 3242 m2 prošle je godine kupila tamošnja tvrtka koja kao osnovnu djelatnost ima registriranu gradnju stambenih i nestambenih zgrada.

- Temelji su iskopani, a uz daske dovezli su i metalne oplate, rekla nam je Štokan koja nije mogla mirno gledati provedbu nezakonitih planova i "prebacivanje loptica" iz jedne na drugu službu.

Ubrzo je buknula epidemija koronavirusa pa smo odgovor iz Državnog inspektorata čekali duže od uobičajenog.

- Poljoprivredni inspektor Državnog inspektorata zaprimio je telefonsku prijavu u svezi navedenog te je odmah izašao na teren. Na navedenoj čestici nije nikoga zatekao, ali je provjerom utvrdio da radove izvodi trgovačko društvo (ime poznato DIRH-u). Poljoprivredni inspektor Državnog inspektorata je odgovornoj osobi naredio prekid svih radova te je inspekcijski nadzor u tijeku. Po okončanju istog pravovremeno ćemo Vas informirati, javili su nam iz Državnog inpektorata.