Zadarska policija ponovno je uhitila 28-godišnju priromanku iz Lisičića, poznatu po velikom požaru kojeg je u neubrojivom stanju izazvala 20. kolovoza 2017. godine u mjestu Brgud, motivirana činjenicom da u tom mjestu živi većinsko srpsko stanovništvo.

Sada ju se sumnjiči da je u nedjelju poslijepodne u Lisičiću namjerno izazvala požar u blizini kuća, kojom prilikom je izgorjela trava i nisko raslinje. U isto vrijeme prijetila je 36-godišnjem susjedu da će zapaliti njega i sve njegovo, a kada su na mjesto događaja stigli policijski službenici, vrijeđala ih je i omalovažavala raznim pogrdnim riječima.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, kojeg su proveli službenici Policijske postaje Benkovac, 28-godišnjakinja je uz kaznenu prijavu zbog kaznenih djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te prijetnje predana pritvorskom nadzorniku PU zadarske. Zbog prekršaja iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira protiv nje slijedi i optužni prijedlog.