NOVO Dvije žene, privedene u petak nakon pronalaska mrtvog tijela u stanu na Petrićima, puštene su danas na slobodu uz mjere opreza.

Podsjetimo, 59-godišnjakinja i 54-godišnjakinja, koje žive u istom prostoru, osumnjičene su za davanje droge 44-godišnjoj Zadranki koja je ubrzo nakon toga preminula. No, za daljnje pravosudne korake čekaju se rezultati obdukcije.

RANIJE U petak poslijepodne nešto iza 17 sati u stanu u Zadru pronađeno je mrtvo tijelo 44-godišnje žene, izvijestili su jutros iz PU zadarske.

Odmah po saznanju, na mjesto događaja na gradskom predjelu Petrići izišli su policijski službenici kao i mrtvozornik, koji je konstatirao smrt te će se nakon izvršene obdukcije utvrditi točan uzrok smrti.

Prilikom očevida u stanu su pronađeni tragovi koji upućuju na konzumiranje opojne droge, stoga su iste večeri u prostorije policije dovedene dvije ženske osobe, u dobi od 59 i 54 godine. Obje su policiji poznate od ranije po konzumiranju droge, a sada ih se sumnjiči da su dale drogu preminuloj Zadranki. Nakon provedene krim istrage predane su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske uz kaznenu prijavu zbog sumnje u kazneno djelo omogućavanja trošenja droga.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje su prethodile događaju, poručuju iz policije.