Tržnica je proširila kapacitet pijace na Relji s kućicama u kojima se za sada prodaju presadi cvijeća u skladu s epidemiološkim uvjetima.

Na njoj je vrlo malo štandova s voćem i povrćem za koje se, uz mjere zaštite, čeka red koji je u jutranjim satima najveći. Čekaju i zakupci štandova kako bi i oni mogli doći na red s prodajom svoje robe. Kada nas pozovu, tada imamo pravo na osam dana, rekla nam je jedna starija prodavačica. Ona je ipak danas donijela svježa jaja kojih nema u ponudi na toj pijaci. Radno vrijeme je do podne, do kada se proda većina roba s tih štandova. Od ostalih je složen labirint kako bi kupci bili sigurni i bez dodira.

Tako je i na gradskoj tržnici, na kojoj su štandovi takvi da je od kupaca odvojena i roba plastičnom zaštitom. Nad cijelim tim modelom dežuraju djelatnici Tržnice. No, što je s onima koji i dalje prodaju robu iz vozila, izvan prostora tržnice. Na ulazu i na parkiralištu ne samo u Gradu već i na drugim lokacijama koje se dogovaraju putem društvenih mreža. Tko njih nadzire, a tko štiti građane, jer je očito da je to ilegalna prodaja, na koju trebaju reagirati inspekcije, policija, civilna zaštite, komunalni redari... tko li je već u ovoj korona - krizi nadležan za provođenje mjera Nacionalnog stožera.

Ravnatelj HZZJ, Krunoslav Capak je više puta upozoravao kako se neke tržnice na otvorenom nisu organizirale u skladu s epidemiološkim mjerama propisanima da bi se tržnice uopće mogle otvoriti, što se dogodilo pretprošlog četvrtka.