Šime Vrsaljko, Luka Modrić, Cristiano Ronaldo, svi najbolji svjetski nogometaši, osuđeni su u vrijeme koronavirusa na treninge kod kuće. Ne izlazi se na otvorene sportske terene, iako je riječ o vrhunskim profesionalcima kojima je teško održati formu u četiri zida, a njihovi klubovi platili su milijune eura kako bi bili spremni.

No neka zadarska djeca i mladići očigledno su iznad njih i trening je važniji za njihove karijere, pa su ovih dana nastavili s treninzima na pomoćnom igralištu na Stanovima, kojim upravlja NK Arbanasi. Na fotografijama koje je dostavio stanar tamošnjih zgrada, vidi se kako jedan poznati trener NK Zadar održava trening s nekolicinom djece. Jučerašnji događaj nije izdvojen slučaj, kaže čitatelj, jer sportaši tamo borave svakodnevno.

-Budući da me zadarska policija svjesno ignorira već po peti put, nisam imao izbora nego se obratiti vama u nadi kako bi to objavili, nakon čega bi se možda nešto i obavilo. Radi se o kršenjima javnog okupljanja na pomoćnom terenu nogometnog igrališta Zadar. Svaki, ali svaki dan je tamo minimalno od pet do 10 i više osoba, skupa s trenerom, obavljaju se treninzi kao da nitko od njih nije svjestan trenutne situacije zbog koronavirusa, javlja čitatelj.

Direktor NK Zadar Damir Knežević kaže kako se u klubu i dalje pridržavaju zabrane Nacionalnog stožera te je svaki trening zabranjen.

- S obzirom na to da se radi o našem djelatniku provjerit ćemo okolnosti događaja. U klubu poštujemo sve upute, teren je zatvoren a čak smo morali odbiti i neke naše internacionalce koji su se raspitivali za mogućnost treninga. Dok ne dođe drugačija odluka s vrha, mi ćemo se postojeće držati, kaže Knežević.

Inače, glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin rekla je jučer na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite kako policija nije upoznata da bi netko koristio sportske ili dječje terene te da djelatnici izlaze na svaku dojavu i upozoravaju nazočne da se raziđu ako ih na igralištima zateknu.