Načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković izvijestio je jutros javnost o ishodu inicijative za slobodno povezivanje općina i gradova na području Zadarske županije. Iako je postojala inicijativa da se cijela županija podijeli u četiri sektora - jedan za otoke i tri za kopneni dio županije, većina općina i gradova nisu prihvatile takav prijedlog. Inicijativu su u promijenjenom obliku prihvatile dvije skupine općina - u jednom sektoru bit će Nin, Vrsi, Privlaka i Vir, a u drugom Pag, Kolan, Povljana i Novalja na otoku Pagu.

- Najveći sektor se odnosio na Grad Zadar i okolne općine. Grad u ovom trenutku smatra da nije povoljno za građane Zadra da se taj sektor formira i mi postupamo po tome. Ostali gradovi ako se dogovore, neka se dogovore, imaju uputu kako se potpisuje sporazum, odlukom općinskih vijeća, i ako to naprave svoj će prijedlog proslijediti nama, rekao je Vicković, dodajući da je prvo rješenje napravljeno na prijedlog PU zadarske.

S obzirom na to da se najavljuje popuštanje određenih mjera, može se dogoditi da se granice općina izbrišu i prije potpisanih sporazuma. Županijski stožer s njima nije upoznat, kao ni s načinom na koji bi se mogli otvoriti pojedini ugostiteljski objekti. Odluke donosi Nacionalni stožer i po njima će se postupati na nižim razinama.