Od jutros na području Zadarske županije imamo dvije novooboljele osobe, tako da je broj pozitivnih osoba na koronavirus na našem području 79, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije. Novooboljele osobe pripadaju području grada Zadra, u kojemu je tako registrirano 35 bolesnika. Čeka se nalaz za još 62 osobe.

Na COVID odjelu Opće bolnice Zadar nalazi se osam osoba, od kojih je jedna još uvijek na respiratoru, što znači da je stanje nepromijenjeno. U Ortopedskoj bolnici Biograd na moru nalazi se osam pacijenata sa lakšim simptomima.

Od ukupnog broja oboljelih 44 je žena i 35 muškaraca. Najveći broj oboljelih po dobnoj skupini je između 50 i 59 godina, a najmanji između 10 i 19 godina. U tijeku je 534 nadzora, od kojih je 11 novih, a iz samoizolacije je izašlo 1855 osoba.


Policijski službenici su u protekla 24 sata obavili 400 provjera vezano uz provođenje mjera samoizolacije, a niti jednom nije evidentirano kršenja propisane mjere. Provodeći nadzor i provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta evidentirane su 42 osobe koje su pristupile policijskoj kontroli na prometnom punktu, a da pri tome nisu imali valjane propusnice, izvijestili su iz Stožera.